Spoed

Tijdens werktijd: 040-2422150

Van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 16.45uur, staan uw eigen tandartsen voor u klaar. Bij een acute pijnklacht verzoeken wij u om tussen 8:00 en 9:00 uur telefonisch contact met ons op te nemen; wij streven ernaar u dan dezelfde dag nog te helpen.

Is door een ongeval uw tand geheel uitgevallen? Dan kunt u direct (zonder afspraak) naar onze praktijk komen. U doet er verstandig aan uw tand in uw mond of in een bekertje melk mee te nemen naar de praktijk.

Buiten werktijd: 0900-5437745

Buiten werktijden is het bovenstaande spoedgevallennummer van toepassing. U wordt dan verbonden met de dienstdoende tandarts. In deze dienst is het gebruikelijk dat contant betaald wordt. Neemt u ook hier uw geldig legitimatiebewijs en zorgverzekeringspasje mee!

Nadat u 0900-5437745 heeft gebeld, wordt u door de centrale computer doorgestuurd naar de desbetreffende dienstdoende tandarts. Deze tandarts hoeft niet in de praktijk te zijn. Het kan zijn dat u doorverwezen wordt via een antwoordapparaat. In dat geval hoort u via het antwoordapparaat hoe u verder moet handelen. De tandarts is niet standaard in de praktijk aanwezig na 17:00 uur en tussen 22:00 en 08:00 is de tandarts alleen bereikbaar voor nabloedingen en ongevallen.

Uitgevallen vullingen, kronen, noodvullingen zijn geen spoedgeval,  die door de dienstdoende  tandarts gezien moet worden, deze kunnen tot de volgende werkdag wachten.

Na het aanhoren van uw probleem, probeert de tandarts de ernst van uw klacht in te schatten. Bij een minder ernstige klacht kan het zijn dat enkel aangeraden wordt te wachten tot uw eigen tandarts weer beschikbaar is, eventueel met het advies een pijnstiller te nemen. Lijkt het ernstiger, dan wordt een afspraak gemaakt in de praktijk van de dienstdoende tandarts.

Meer informatie over de spoedgevallendienst van de ETV kunt u vinden op: www.eindhovense-tandartsenvereniging.nl